2018

Året när det ”omöjliga” blev verklighet….
Under 2019 har hänt ganska mycket på Gudmundsgården, för Gudmundsgården och vid omnejd av Gudmundsgården.
– Gudmundsgården fyllde 20 år, något, ingen kunde föreställa sig, när vi grundade den allra första gårdscharkuteri på Västkusten.
– Med ”Älvsereds Bondemarknad” blev den kedjan av ”Bondemarknader” i Halland komplett, som sträcker sig nu från Harplinge i söder till Burseryd i norr. Något, ingen kunde föreställa sig, när vi startade den första ihop med Köinge Lantmän i Köinge många år tillbaka.
– Ett ”biblisk” torkan slog till mot Halland, med Grillförbud och svältande kossor och allt mitt i fotbolls VW. Även vi på Gudmundsgården blev tvungna, att rädda till slut gårdens grodor och paddor från säkert död genom uttorkningen. Något, som inte ens de äldsta bönder i trakten kunde föreställer sig.
– Asige blev Falkenbergs strålande ”Kulturby” med sagolika teaterföreställningar om dramat av ”Hagbard & Signe”, något vi hade den stora äran (och nöje!) att fick vara med. Något, som ingen i Falkenberg med omnejd kunde föreställer sig, med undantag oss ”Asigebo” givetvis.
– Sveriges enda ”Gårdsbutik i stan”, Gudagott i Halmstad, fick största hedern av Halmstad kommun när vart butik blev utsatt till en av Halmstads 10 Topp-besöksmål för alla turister. Något, som ingen kunde föreställer sig, när vi byggde om en av Halmstads äldsta bevarade hus till en mysig charkuteriaffär året 2005.
Det var bara de mest präglande händelse i gårdslivet (resten hade säkert räckt till 3 liv till) och man kan fråga sig, hur gick det till? Efter några funderingar har vi kommit till svaret. Hemligheten efter vart succé i dessa 20år ligger i egenskaper, som även karakterisera ett givande ”Äktenskap”: Respekt, Lojalitet, Humör och en nypa kärlek. Men först vara kära kunder och vara trogna medarbetare har gjord Gudmundsgårdens framgång möjligt och har blivit under dessa 20år varan ”ersättare” familj, eftersom vi har ja nu inga gamla ”klasskompisar” eller kusiner i landet.
Därför får vi tackar ödmjukast för ert förtroende och önskar alla dr ute ett riktig GOD JUL och ett Gott Nyår.
Vi lovar, att även 2019 blir ett år fullt med överaskningar.