Fläskkött

Våra egna grisar på Gudmundsgården har under våren, sommaren och hösten fri tillgång till en stor grishage. De väljer själva om de ska beta gräs och böka omkring på markerna eller om de ska gå in i ladugården, där de kan vila, äta eller dricka. Under den kallaste tiden på året håller vi grisarna inne från hagen men de har då tillgång till en rastgård.

Det sägs att man blir vad man äter – och det gäller i allra högsta grad även grisarna. De äter endast lokalt producerat foder, t.ex. spannmål (råg, korn, havre) och bönor efter tillgång samt det som växer naturligt i grishagen.

Det naturliga arvet och att grisarna får utlopp för sitt sociala beteende är viktigt för oss. När grisarna har gott om utrymme med tillgång till grishage eller rastgård uppstår inga aggressioner med exempelvis svansbitning som följd.

Det är så här vi har valt att våra egna grisar ska ha det, det passar bra för vårt lantbruk och vi känner att det är det bästa för våra djur, deras hälsa och i förläggningen ger det ett kött med riktigt bra kvalitet.

Hur djuren föds upp och vad de äter är två viktiga grundstenar i vår helhetsfilosofi. Dessa två stenar väger vi sedan samman med andra för oss högt värderade ord som småskalighet, kooperation, mathantverk, yrkesstolthet, noggrannhet, tradition och humor. Resultatet av det här tillsammans med många års hårt arbete blir Gudmundsgården och våra glada grisar. Gudmundsgårdens kött handlar du i vår Gårdsbutik, Gudagott i Halmstad, i vår torgvagn på Varbergs torg, eller på utvalda Torg och marknader.