Kurser & Seminarier på Gudmundsgården

 

 

Genom att hålla kurser och seminarier inom olika områden på Gudmundsgården känner vi att vi har tagit vår verksamhet ett viktigt steg vidare.

 

Vi har en stark kompetens och yrkesstolthet på gården inom mathantverk, lantbruk och på flera andra områden. Det är lika spännande varje gång vi arrangerar en kurs eller ett seminarium. Vitt skilda människor med olika bakgrund kommer hit och lär sig mer om göra sin egen korv, brygga en öl eller vad det för tillfället är som står på dagordningen.

 

Vissa av våra kurser har fasta datum där du bokar en plats genom att ringa oss, men vi har också möjlighet att att anordna kurser för grupper om minst 10 personer där vi gemensamt bestämmer datum, tid och innehåll. Vi har flexibla lokaler där vi även kan ordna mat och dryck.

 

 

 

 

Kom till Gudmundsgården på en korvkurs.

 

Ralf och Sabine Tebaay delar med sig av sina kunskaper i det ädla hantverket att göra korv och ger dig inblick i hur Gudmundsgårdens gårdscharkuteri och övriga verksamhet fungerar. Vi garanterar att det blir en eftermiddag/kväll med både korv och underhållning, där vi varvar den tyska yrkeskunskapen med svenska råvaror och kryddor från hela världen.

Höstens (2021) datum för korvkursen är här!

13/10 - Starttid 17:30

27/10 - Starttid 17:30 - FULLT!

10/11 - Starttid 17:30

24/11 - Starttid 17:30

Priset för korvkurs på Gudmundsgården är 750 kr per person där det ingår teori, praktik och lättare måltid. Kontakta oss för mer information och bokning på 0346-40508 alternativt via butik.gudmund@gmail.com

 

 

 

Ölseminarier & bryggarkurser

 

Under året återupptar vi våra populära ölseminarier igen och vi kan dessutom erbjuda praktiska kurser och utbildningar i ölbryggning.

Med temat: Bönder, präster och bryggare lär vi oss mer om ölbryggningens betydelse för Europas historia. Detta involverar självklart Martin Luthers fru Katarina von Boras ölbryggning och ger en historisk koppling till reformationen och bibelöversättningen.

 

​Våra spännande ölseminarier på Gudmundsgården leds självfallet av gårdens ägare och frontfigur Ralf Tebaay. Vi träffas i Gudmundsgårdens samlingslokal/servering Bondestugan. Åldersgränsen är som svensk lag föreskriver 18 år. Seminarierna inkluderar mat och dryck i “tyska” portioner.

Mer information om våra seminarier presenteras här på hemsidan och på vår sida på Facebook.

Kontakta oss för mer information och bokning på 0346-40508 alternativt via butik.gudmund@gmail.com

 

Anmälan är bindande och antalet platser begränsade.

För större grupper genomföra vi olika typer av nöjesseminarier med mat, dryck & underhållning efter överenskommelse. Ni kan även boka ett seminarium på “hemmaplan”, köp eget öl efter våra rekommendationer och Gudmundsgården står för mat och underhållning.

Pris 650 kr per person, inklusive måltid.