Våra skinkor & Salami

Lufttorkad skinka och lufttorkad Salami gäller redan från ”Romare” tiden som ”Flaggskepp” inom charkhantverket. Därför använder vi endast naturliga processmetoder, som saltning och fermentering och som lufttorkning och kallrökning.

Våran lufttorkade skinka är av ”Typ Westfalsk” eftersom vi röker den lätt med bok under torkningen och finns som ”Classic”, ”Filé” eller ”Coppa”.

Våra över 20 salamisorter sträcker sig från ”Typ” spansk, fransk och italiensk till tysk och ungersk. Även rödvin, grönpeppar, lamm, vildsvin och mm. Självklart riktiga ”italienska” Salami-Ölkorvar eller ”tyska” Landjäger fins i vårt program. Allt tillverkad efter traditionella ”romiska” metoder.

Lufttorkad och kallrökt Skinka är Gudmundsgårdens Flaggskepp.

Vi saltar, torkar och röker våra skinkor efter metoder, som redan var beprövade under Romarriket, något som känns tydligt när man serverar den som lyxig förrätt på melon, eller på en enkel Chiabatta med olivolja… Skinkor finns skivad eller i bit, eller som Coppa eller ”Filé”-Skinka. 

Ordet ”Salami” är latinsk ursprung, och betyder det saltade köttet…

…vi tillverkar alla Salamikorvar efter den ”romiska” metoden med saltning, mjölksurning, lufttorkning och ibland rökning.