Jul på Gudmundsgården

Jultiden är en av våra stora högtider på gården. Vi vill hjälpa alla våra kära kunder med att få det perfekta julbordet. Vi tillverkar flera olika sorters prinskorv, syltor, julkorv, leverpastej, julskinkor och mycket mer. Nästan alla våra julprodukter är färdiga eller rökta vilket underlättar vid servering samt förvarning. 

Glöm inte bort att beställa din julskinka i god tid.

 Produktlista

Julens favoriter
  • Griljerad Julskinka 
  • Gammeldags Julkorv – grovmald med örter 
    ( Färdig att sjudas)
  • Klassisk Julkorv – finmald med kryddpeppar
    (
    Färdig att sjudas)
  • Rullsylta med kryddpeppar – (färdig att ätas)
  • Gudmundssylta – den stora favoriten (färdig att ätas) 
  • Klassisk prinskorv – (färdig att värmas) 
  • Kallrökt prinskorv med senapsfrö – (färdig att värmas)  
  • Örtprinskorv med rostad lök – (färdig att värmas) 
  • Chilichoklad prinskorv – (färdig att värmas) 
  • Julsalami med rödvin 
  • Leverpastej – gräddig, örtig eller rökt ( färdig att ätas)  
  • Julpaté med örter (färdig att ätas) 
  • Julköttbullar – (färdiga att värmas) 

Gudmundsgårdens korvar

  • Isterband med korngryn 
  • Gudmundskorv kallrökt med senapsfrö
  • Bratwurst med vitlök och mejram 
  • Ramslökgrillare med rostad lök 
  • Bacongrillare 
  • Grekiska grillare med ost och örter 
  • Chorizo med paprika och örter 
  • Cabanossi med chili och paprika 
  • Italienska grillare med ost, paprika och salami 
  • Wienerkorv/Frankfurter 
  • Chilichoklad grillare 
  • Currywurst – en riktig klassiker 
  • Lammkorv 

Gudmundsgårdens pålägg

  • Varmrökt skinka
    – välj mellan naturell, örter eller paprika 
  • Varmrökt kassler
    – välj mellan naturell, örter eller paprika 
  • Saltrulle – varmrökt nötkött 
  • Ugnsbakad rostbiff  
  • Lantpaté med mejram 
  • Pizzapaté med ost, paprika och salami 
  • Grönpepparpaté 
  • Varmrökt sidfläsk 
  • Skivad salami 

Gudmundsgårdens lufttorkade favoriter

  • Lufttorkad skinka 
  • Lufttorkat sidfläsk 
  • Ölkorv med peppar 
  • Ölkorv med chili 
  • Italiensk lufttorkad ölkorv 

Gudmundsgårdens salami 

  • Italiensk lufttorkad salami
  • Fransk örtsalami
  • Rödvinsalami med peppar
  • Chilisalami med paprika
  • Bergamo med lök
  • Milano med grönpeppar
  • Tokaj med vin och paprika
  • Napoli med vitpeppar
  • Tjocka tysken med senapsfrö
  • Viltsalami med örter
  • Vitlöksalami
  • Ramslöksalami
  • Älgsalami

 Tips för tillagning av julskinkan:

Halländska (rimmade) skinkan:

 Vi rekomenderar att ugnsbaka och griljera skinkan för bästa resultat. Ugnstemperatur på under 125 grader. Ta ut skinkan när den nått en kärntemperatur på 66 grader, så stiger den några grader efter uttagning.

… Skinkan med rätt saltsmak: Skinkan är lättsaltad och behöver ej vattnas ur, räcker att endast torka av den. Låt nätet vara kvar på skinkan under ugnsbakning. Låt skinkan svalna och efter det plocka bort nätet.
 
… Om du ändå vill koka din skinka måste du tillföra en passande mängd salt.

… Spadet som blir över efter tillagning passar utmärkt till dopp i grytan. 
 
Skånsk (lättrökt) skinka:
Den är redan utvattnad och ska ugnsbakas (se ovan) för att bevara röksmaken. Låt skinkan svalna innan nätet tas bort. 
 
Smaklig måltid och vi önskar er en fantastisk GOD JUL! 

GOD JUL