Köttlådor

På beställning säljer vi köttlådor med fläskkött eller nötkött. Fläskköttet kommer antingen från den egna gårdens uppfödning eller från två andra gårdar i Slöinges omnejd som vi stolt koopererar med. Nötköttet kommer från gårdar i Falkenberg med omnejd. Allt styckas enligt dina önskemål av Gudmundsgårdens egna styckare, förpackas och märks upp. Klart för tillagning eller för att stoppas i frysen.

Köttlådor kräver lite planering. Hur lång tid det tar från att du beställt din köttlåda tills vi har den klar för avhämtning är lite svårt att svara på, det beror bland annat på säsong, tillgång och på hur många andra som beställt just den aktuella veckan. Avhämtning av köttlådor sker vanligtvis  i Gudmundsgårdens gårdsbutik mellan Falkenberg och Halmstad eller på Gudagott Kött och Chark i Halmstad. Lilla grislådan, kvartslådan och köttlådor med nötkött kan enligt särskild överenskommelse hämtas från vår torgvagn på torget i Varberg (lördagar) eller på Bonnatorget i Köinge (torsdagar). Beställ din köttlåda i gårdsbutiken eller kontakta oss via telefon. Fundera kring om du vill ha ditt kött styckat benfritt eller med ben, när du helst vill hämta lådan och om du har några andra särskilda önskemål om speciella styckningsdetaljer eller liknande. Krydda gärna din beställning av köttlådor med något annat gott ur gårdsbutikens sortiment.

Lilla grislådan – cirka 10 kg

Motsvarar ungefär en 1/8-dels gris och väger mellan 8-12 kg. Lilla grislådan ger dig en god blandning på styckningsdetaljer från grisens fram-, mitt- och bakpart samt grytbitar och fläskfärs. I lilla grislådan ingår cirka 2 kg fläskkarré, 2 kg kotlettrad/fläskytterfilé, 1 kg fläsk, 500 gram fläskfilé, 1,5 kg skinkstek av ytterlår, 1 kg grytbitar och 2 kg fläskfärs. Vid beställning går vi igenom hur du vill ha de olika delarna styckade, med ben, utan ben, med svål, utan svål, hel, i bit, skivad eller om något mer önskas malt som färs – valmöjligheterna är många. Om så önskas kan du även beställa sågade ben, fett, späck, svål och grisfötter. Allt i lilla grislådan vakuumförpackas i storlekar lämpliga för måltider för fyra personer. Allt är klart att tillagas eller för att stoppas i frysen. Kilopriset för lilla grislådan gäller den totalvikt som den färdiga lådan har – efter styckning och packning. Önskas ben, fett, späck, svål och grisfötter debiteras detta separat.

Kvartslådan – cirka 20 kilo

Motsvarar 1/4-dels gris och väger mellan 18 och 25 kilo. I Kvartslådan ingår cirka 1 kg bog, 2 kg fläskkarré, 1 kg fläsklägg, 1 kg revben, 2,5 kg kotlettrad/fläskytterfilé, 1,5 kg fläsk, 500 gram fläskfilé, 1,5 kg innanlår, 1,5 kg ytterlår, 1 kg baklägg, 2 kg grytbitar och cirka 5 kilo fläskfärs. Vid beställning går vi igenom hur du vill ha de olika delarna styckade. med ben, utan ben, med svål, utan svål, hel bit, skivad eller om något mer önskas malt som färs. Precis som i lilla grislådan så vakuumförpackas allt i kvartslådan – i lämpliga storlekar för fyra personer. Om så önskas kan du även beställa sågade ben, fett, späck, svål och grisfötter. Allt i lilla grislådan är helt klart för att tillagas eller för att stoppas i frysen. Kilopriset för kvartslådan gäller den totalvikt som den färdiga lådan har – efter styckning och packning. Önskas ben, fett, späck, svål och grisfötter debiteras det separat.

Halv gris – cirka 40 kilo

Här ingår styckningsdetaljer från grisens alla delar och ger dig stora valmöjligheter att få varje bit precis som du själv vill ha den. Vår köttlåda med halv gris skiljer sig en del från lilla grislådan och kvartslådan. Allt packas i påsar och de olika detaljerna märks upp – men vakuumförpackas inte. Tanken är att du själv före infrysning fördelar färs, grytbitar, skivor och styckningsdetaljer i de storlekar som passar just ditt hushåll.

Innehåll och valmöjligheter

  • bog – med ben/utan ben/med svål/utan svål eller som färs
  • fläskkarré – hel bit/skivad/hälften av varje/med ben/utan ben
  • fläsklägg – hel bit/eller mald som färs
  • kotlettrad – hel bit/skivad/med ben/utan ben/hälften av varje
  • sidfläsk – hel bit/skivad
  • fläskfilé
  • innanlår – stek/schnitzel
  • ytterlår – med svål/utan svål/eller skuren som grytbitar
  • luffarfilé – hel bit/eller kvar på ytterlåret som stek
  • fransyska – hel stek/grytbitar/schnitzel
  • rostbiff – hel/ eller skuren som grytbitar
  • baklägg – hel/eller som färs
  • grytbitar
  • fläskfärs

Kilopriset för halv gris gäller för hängande vikt före styckning MED ben. Du väljer själv när du beställer om du vill ta vara på benen eller om de ska kasseras. Detsamma gäller för fett, späck, grisfötter och svål.

.